luni, 22 august 2011

Idei pentru micul dejun

Cred ca nu sunt singura care a ramas vreodata in pana de idei cand vine vorba de micul dejun... Iata cateva propuneri:
1.Taie o chifla in doua, sau poti folosi doua felii de paine ceva mai grosute, adauga o felie de cascaval si una de salam,parizer sau orice alt tip da mezel ai prin casa, apoi cealalta jumatate de chifla si tine sandwich-urile in cuptor, sandwich maker sau toaster cateva minute. Cald si bun!

2.Ia o jumatate de chifla si pune peste ea un ou ochi. Adauga o felie de cascaval si tine in cuptorul cu microunde cateva minute, pana cand se topeste cascavalul.

3.Adauga unui iaurt natural cateva fructe proaspete sau unui iaurt cu fructe ii poti adauga cativa fulgi de porumb sau orice fel de alte cereale. Te vei simti rasfatata cu un desert care este, totusi,... foarte sanatos!


4.Poti folosi unt cu ceva felii de mezel, impreuna cu lapte cald/cacao cu lapte(in cazul in care aveti copii); sau margarina si dulceata,impreuna cu o cana de ceai fierbinte... Astfel puteti alege cate o varianta pentru zilele de post sau nu...

5.Mini-pizza pentru micul-dejun? De ce nu? Ia  o felie de paine mai groasa, adauga putin sos de rosii si cateva ingrediente (sunca, cascaval, ciuperci – dupa gustul tau). Tine putin in cuptor si gata! Pentru o alegere mai sanatoasa, poti adauga legume (dovlecei, vinete, ciuperci, ardei gras, porumb etc.).

6.Te-ai plictisit de omleta? Sunt foarte multe retete de omleta pe care le poti experimenta, pentru ca in fiecare dimineata sa para ca mananci altceva. Spre exemplu, poti incepe asa: caleste cateva feliute de ardei gras alaturi de ciuperci proaspete. Dupa cateva minute, adauga feliute de salam si apoi, oul. Bate oul cu o furculita chiar in tigaie, pana se face “jumari”. Si, daca iti plac lucrurile picante, poti sa faci asa: caleste cateva feliute de salam sau carnati picanti, alaturi de niste ardei iute, adauga oul si condimente, dupa gust...

7.Iata varianta pentru zilele de dulce sau post: paine cu unt/margarina, salam sau dulceata, lapte(simplu sau cu cacao)/ceai sau dupa caz cafea...

8.  2 oua batute bine cu un strop de sare si piper, subtiate cu 3 linguri de lapte, stinse in tigaia incinsa cu 2 linguri de unt si ceapa taiata marunt....hmmm!!! o bunatate....

9.   Celebra " paine " scufundata in oua batute cu putin zahar si lapte si mai apoi prajita in ulei incins alaturi de o cana de cafea aburinda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu